IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс ще строи кръстовище на две нива в столичния район Младост за 8,9 млн. лв.

Срокът за изпълнение е 360 календарни дни, а изпълнител е Сдружение „Трейс Виа” с водещ партньор Трейс Груп Холд АД и партньор Виа план ЕООД

10:45 | 22.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Трейс ще строи кръстовище на две нива в столичния район Младост за 8,9 млн. лв.

На 20 август 2010 е бил подписан договор между Трейс Груп Холд АД и Столична община за изпълнение на „Инженеринг (проектиране и строителство) на обекти по обособени позиции: Кръстовище на две нива бул. „Андрей Сахаров” и бул. „Андрей Ляпчев”, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез БФБ.

Целта на проекта е да се изгради ново транспортно трасе, което да бъде алтернатива на бул. „Александър Малинов” и да създаде нова възможност за връзка между кв. „Младост” 1 и кв. „Младост” 2, както и към южните територии и центъра на София.

Ще бъде изградено четириклонно кръстовище на ниво терен при ул. „Андрей Сахаров” и продължението на ул. ”Св. Киприян”, а директното направление по бул. „Андрей Сахаров” ще се осъществява чрез преминаване на второ ниво над бул. „Андрей Ляпчев”.

Договорът е на стойност 8,857 млн. лв., като финансирането на проекта е от бюджета на Столична община. Срокът за изпълнение е 360 календарни дни, считани от издаване на строителното разрешение, а изпълнител е Сдружение „Трейс Виа” с водещ партньор Трейс Груп Холд АД и партньор Виа план ЕООД.

В края на август Трейс Груп подписа договори на обща стойност 21,6 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 за ремонт на регионална пътна инфраструктура в областите Кърджали, Хасково и Пловдив.
 
В края на юли дружеството подписа договор на стойност 8,1 млн. лв. по същата програма с предмет „Подобряване на физическата и жизнена градска среда в Община Ловеч”.

През миналата седмица Обединение "Зебра – Трейс", включващо – Зебра ООД и Трейс Груп Холд АД, подаде оферта за 2,2 млн. лв. без ДДС в конкурса за ремонт на естакада на АМ „Хемус“, а друго обединение с участието на Трейс Груп - "Южна дъгa", подаде оферта на стойност 40,7 млн. лв. без ДДС в конкурса за изграждането на част от Околовръстния път в столицата.

В момента Трейс груп холд изпълнява строителството на Лот 2 от Магистрала Тракия, както и разширението на столичното метро от Младост 1 до бул. Цариградско шосе.

През първото полугодие на 2010 приходите от продажби на Трейс се удвоиха на годишна база до 93,4 млн. лв., а печалбата възлезе на 3,6 млн. лв., при загуба от 0,9 млн. лв. година по-рано.

Акциите на Трейс Груп останаха без промяна във вчерашната търговия на БФБ до 50,01 лв. за брой, което представлява понижение от 21% от началото на годината и спад от 38% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 110 млн. лв.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
iceto
преди 13 години
Ще бъде изградено четириклонно кръстовище на ниво терен при ул. Андрей Сахаров и продължението на ул. Св. Киприян, а директното направление по бул. Андрей Сахаров ще се осъществява чрез преминаване на второ ниво над бул. Андрей Ляпчев.живея там, но така и не разбрах какво сте написали
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още